Ungdomsrepresentanter 2022

Jag heter Ida Jonsson och är inne på mitt artonde år. I ett stall strax utanför Uppsala har jag mina två miniatyrhästar, Burton och Nubbe.
Jag har varit aktiv som deltagare i föreningens tävlingar och clinics sedan 2016, två år efter att jag skaffat min första miniatyrhäst. Jag fastnade snabbt för rasens mångsidighet och kom att uppskatta tävlingar såväl som mysiga körturer i skogen.
Min favoritklass är helt klart Showmanship, men de flesta körklasserna intresserar mig också mycket. Den stora skaran olika klasser du kan välja att tävla i gör att det finns något för alla.
Jag hoppas nu, som nybliven ungdomsrepresentant, kunna engagera fler ungdomar att ta sig ut för att tävla och säkra framtidens intresse för de underbara miniatyrhästarna.
Ida-och-Nubbe

Jag heter Bianca Dahlsten, är 16 år och bor söder om Uppsala.

Hästar har varit mitt stora intresse sedan jag var liten och jag rider och tävlar i hoppning med min storhäst.

Den amerikanska miniatyrhästen lärde jag känna på Nordiclights stuteri för ca 4 år sedan. I höstas blev den lilla miniatyrhingsten Nordiclights Piece of Glory , Piggis, en del av min famlij.

Jag har varit med och visat upp amerikanska miniatyrhästen på olika shower som SIHS och det är alltid roligt att berätta om den mångsidiga lilla hästen som drar till sig mycket uppmärksamhet.

Det ska bli kul att få vara en del av föreningen.

Bianca