Ungdom

Vi som är ungdomsrepresentanter i föreningen heter Saga Liljeroth och Felicia Sjöstedt, vi är 21 respektive 26 år gamla och har båda hästar.

Saga har ingen miniatyr idag utan bara stor häst, men brinner för rasen. Felicia har både stora hästar och miniatyrer, bland annat ett sto som hon tagit föl på och fått väldigt fina avkommor. Saga har varit med i föreningen i några år och nyligen blivit aktiv som ungdomsrepresentant. Felicia har varit ungdomsrepresentant i 4 år och har även suttit med i styrelsen för föreningen. Felicia bor i Storfors, Värmland och Saga bor i Knivsta, Uppland.

Vårat mål som ungdomsrepresentanter är att få fler ungdomar (alla upp till 26 år) motiverade och engagerade i rasen och allt som har med det att göra, från avel till show till det vardagliga livet med en liten häst och hur man kan träna för att uppfylla sina mål. Det är väldigt populärt med både trickträning, hoppning och körning inom rasen. Rasen är mycket ungdomsvänlig då hästarna är så små,  det blir då lättare i hanteringen för yngre ungdomar och det är även säkrare att hantera dessa hästar. Det vill vi framhäva men även vår fantastiska sammanhållning och hur kul vi har tillsammans.

Vi vill att fler ungdomar ska få vara en del av föreningen och tillsammans göra den ännu bättre.

Om ni har några frågor, önskemål eller förslag om något så tveka inte utan hör gärna av er till Saga Liljeroth 0700907788 eller Felicia Sjöstedt 0706737494 eller vår e-post: ungdom@miniatyrhast.se.

Saga Liljeroth
Felicia Sjöstedt