Digital visningsklass

Med anledning av Corona Covid-19 kommer visningsklasserna på sommarens premieringar i SHs regi inte att kunna genomföras.

SH vill ändå att alla unga ska få en chans att träna och visa sina kunskaper i att visa häst vid hand och vi vill självklart främja riksidrottsförbundets riktlinjer om att barn och ungdomar ska bedriva fysisk aktivitet, gärna utomhus. Vad kan då vara bättre än att träna med sin häst!

I nästa vecka öppnar anmälan, i första hand tänker de att ni på hemmaplan filmar ett träningstillfälle ”visa häst vid hand” och laddar upp filmen och foto i det anmälningsformulär vi kommer att ha på hemsidan! Mer information kommer på FB, hemsida och via mejl till föreningarna.

Tagga gärna era träningar med #digitalvisningsklass2020 om ni laddar upp de på era sociala medier.

Alla som deltar får en deltagarrosett och en liten present på posten?!

Projektet drivs inom ramen för Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS) som finansieras via medel från Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Under 2020 har HNS avsatt närmare 5 miljoner kronor för ungdomsprojekt inom ridsport, trav, galopp, avel, islands- och brukshästar. HNS är en paraplyorganisation inom hästsektorn och finansieras genom ett avtal mellan staten och Svensk Travsport samt Svensk Galopp. Läs mer om HNS på www.hastnaringen.se

Mer information hos Svenska Hästavelsförbundets hemsida: https://svehast.se/digital-visningsklass/