En Amerikansk Miniatyrhäst är registrerad i AMHA och SH – raskod 48

Om du ska köpa en häst som du vill ställa ut på Svenska Hästavelsförbundets utställningar, tävla på AMHA-godkända tävlingar, avelsvärdera och använda i aveln för att producera renrasiga Amerikanska Miniatyrhästföl så bör du redan innan köp kolla att hästen är korrekt registrerad. Se https://miniatyrhast.se/rasen/att-tanka-pa-vid-kop/.

Felicia Sjöstedt

2 idéer beträffande “En Amerikansk Miniatyrhäst är registrerad i AMHA och SH – raskod 48”

  1. Hej!
    Jag ska försöka registrera om en häst som ej är korrekt registrerad. Han har på senare tid fått ett duplikatpass, då alla hans riktiga papper “försvunnit” i nåt tidigare ägarbyte, men där i står ras: okänd, härstamning: okänd osv. I duplikatpasset står även hans smeknamn, inte hans fulla riktiga namn…
    Jag har nu tagit reda på vem som är uppfödare och vad han har för härstamning. Vad ska jag göra härnäst? Har varit i kontakt med en veterinär som är idkontrollant och som kan ta tagelprov och läsa av hans chip, men troligtvis är han även chippad 2 ggr, en gång som föl, och ytterligare en gång när duplikatpasset gjordes.
    Snälla hjälp mig, hur / vad ska jag göra?
    Mvh M.

  2. Hej Marina!

    Det går inte att “omregistrera” en Amerikansk Miniatyrhäst. Men om du vet AMHA-registreringsnumret och kan ta kontakt med den som står som registrerad ägare i AMHA och komma överens med den ägaren så finns det möjlighet för den registrerade ägaren att plocka ut duplikatcertifikat och efter det skriva över hästen på dig som ägare. Sen kan du skicka in AMHA-regbeviset där du står som ägare och få hästen registrerad på raskod 48 i SH.

    Som medlem i svenska miniatyrhästföreningen så kan du skicka in dina frågor i mail till info@miniatyrhast.se.

    Välkommen i föreningen!

    Katarina Sandås, ordförande

Kommentarer är stängda.