SIHS 2019

Nu inför jul kommer det en liten julklapp i form av en sammanfattning av föreningens tid på Sweden International Horse Show 2019!

För det första, ett stort tack till alla som gjorde veckan på Friends till en succé! Vår förening var där hela veckan på SIHS, redan på tisdagen anlände de första för att träna på de stora numren i den stora arenan. På plats var det 8 miniatyrhästar, varav 4 var med på olika shower.

Vår förening representerades på showerna av Stardust Double Delight med Astrid Ring, Stardust Up All Night med Bianca Dahlsten, MJ Delicate Blue Moon Winsemall med Monika Swedstrand och Little Kings Russian Reigns med Margaretha Lindahl.

De andra hästarna var två ston med föl som bland annat fick stå i klapphagarna så att besökarna kunde få se våra fina hästar på stallbacken. I år var första gången då alla montrar inte hade egen box på stallbacken, vilket gjorde att det var extra mycket uppskattat att ha med sto med föl när vi fick möjligheten att vara i klapphagarna.

Vi hade egna uppvisningar på stallbacken där vi körde en liten twist på Versatility där våra ungdomsekipage tävlade mot varandra. Ett stort tack till Lennart Gustavsson från Svenska Hästavelsförbundet som ställde upp att döma våra fina ekipage. Våra ungdomar Astrid Ring, Bianca Dahlsten och Wictor Segerdahl var även med och tävlade på stallbacken när andra föreningar arrangerade tävlingar. Bland annat var de med i hoppning, agility och exteriörbedömning där de visade fram våra hästars mångsidighet på ett väldigt fint sätt.

Inne på stora arenan hade vi flera körekipage där våra kuskar Felicia Sjöstedt, Astrid Ring, Margareta Lindahl och Monika Swedstrand körde i olika formationer och nummer. Våra fyra ekipage var med på julavslutningen och på ett körnummer där Monika körde par med Stardust Up All Night och Stardust Double Delight. Vi hade dessutom två fina ekipage där två barn fick rida på Stardust Up All Night och Stardust Double Delight i ett nummer inne på stora arenan.

Det var minst sagt en stressig vecka, men alla som var där kan nog intyga om att det är värt det då det alltid är så roligt på Friends!

God jul och gott nytt år från oss!
Saga Liljeroth
Felicia Sjöstedt
Ungdomskommitté

[slideshow_deploy id=’760′]