Valackfonden
Ansvariga för Valackfonden:


Maria Holmberg Maria.holmberg@miniatyrhast.se


Pernilla Berlin

Pernilla.berlin@miniatyrhast.se

Valackfonden


Svenska miniatyrhästföreningen satsar nu på att få fram alla fina valacker och visa på att det finns många fördelar med att ha en valack. Alla hingstar har inte avelskvalitet och kan få ett bättre liv som valack. Därför har Valackfonden upprättats och inom tävlingsområdet kommer det bl.a att delas ut prispengar.


Pengarna från Valackfonden kommer att delas ut till Grand Champion Geldings (allmänt vinnare valacker) och Reserv Grand Champion Geldings (andra plats allmänt valack vinnare) i halterklasserna.

En penningpremie ur Valackfonden med minst dubbla anmälningsavgiften till halter Grand Champion och minsta anmälningsavgiften till halter Reserv Grand Champion.

Om det ska vara en högre premie som ska betalas ut så ska föreningens styrelse göra ett beslut för varje enskilt tillfälle


Pengarna i Valackfonden kommer även att delas ut som premier till årets valack (en av kategorier i SMHF Årets Miniatyrhäst).

En premie på 1000:-/år kommer delas ut till vinnaren i årets Gelding (valack).

En premie på 750:- till 2:an samt en premie på 500:- till den valack som blir 3:a.Valackfonden är sponsrad av Marielunds miniatures som ägs av Vita Vingborg Andersen.

2015 sponsrade hon med en valack.