Ungdom
Saga Liljeroth 0700907788

Felicia Sjöstedt 0706737494

ungdom@miniatyrhast.se

Ungdom


En presentation av våra ungdomsrepresentanter och deras mål inför 2018;

Vi som är ungdomsrepresentanter i vår förening heter Saga Liljeroth och Felicia Sjöstedt, vi är 19 respektive 24 år gamla och har båda hästar.

Saga har ingen miniatyr idag utan bara stor häst, men brinner för rasen. Felicia har både stora hästar och miniatyrer, bland annat ett sto som hon tagit föl på och fått väldigt fina avkommor. Saga har varit med i föreningen i några år och nyligen blivit aktiv som ungdonsrepresentant. Felicia har varit ungdomsrepresentant i 4 år och har även suttit med i styrelsen för föreningen. Felicia bor i Storfors, Värmland och Saga bor i Borlänge, Dalarna.


Vårat mål som ungdomsrepresentanter är att få fler ungdomar (alla upp till 26 år) motiverade och engagerade i rasen och allt som har med det att göra, från avel till show till det vardagliga livet med en liten häst och hur man kan träna för att uppfylla sina mål. Det är väldigt populärt med både trickträning, hoppning och körning inom rasen. Rasen är mycket ungdomsvänlig då hästarna är så små,  det blir då lättare i hanteringen för yngre ungdomar och det är även säkrare att hantera dessa hästar. Det vill vi framhäva men även vår fantastiska sammanhållning och hur kul vi har tillsammans.

Vi vill att fler ungdomar ska få vara en del av föreningen och tillsammans göra den ännu bättre.


För att ta ett första steg mot vårat mål ska vi försöka genomföra en inspirerande helg om den amerikanska miniatyrhästen med fokus på våra ungdomar och deras önskan på vad de vill göra, vare sig det är träning för show eller något helt annat. Målet är att nästa år få ihop den här helgen och tillsammans som ungdomar hjälpa varandra och ha kul tillsammans. Vi hoppas att denna helg kommer bli uppskattad.


Om ni har några frågor, önskemål eller förslag om något, inte bara om vår inspirationshelg utan om vad som helst, så tveka inte utan hör gärna av er till Saga Liljeroth 0700907788 eller Felicia Sjöstedt 0706737494 eller vår mail: ungdom@miniatyrhast.se