2

Aktiviteter

Finns det miniatyrhästar nära dig?

Se vart vi befinner oss härnäst!

Bli medlem!

Alla som äger, föder upp eller bara är intresserade av den amerikanska miniatyrhästen borde absolut bli medlemmar i föreningen! På så vis stödjer du föreningens arbete med avel och att sprida rasen i Sverige.

Miniatyrhäst?

Vad är en amerikansk miniatyrhäst? Här finns vanliga frågor och svar.

 

KOMMER INOM KORT

Nyheter 2014

 

Hur är egentligen SMHFs medlemmar utspridda över landet? Vi har sammanställt en karta där varje röd prick representerar en ort i Sverige. SMHF har inte bara medlemmar i Sverige utan även i både Danmark samt Belgien.

 

Beställ profilkläder/klistermärken med föreningens logga till Friends Arena!

Beställning kan göras enklast direkt via Emma eller via länken till webbshoppen: http://tryckobrodyr.se/klubbar/ridklubbar/svenska-miniatyrhast-foreningen.html

 

Kontakta Emma angående brodyren/trycket.

Beställning senast 7/11 för leverans till SIHS.

Emmas kontaktuppgifter:

Mobil: 070-5362562

E-post: Emma.Lindahl@miniatyrhast.se

 

 

 

 

 • Var med och annonsera i SMHFs annonsbroschyr till Friends Arena!

Broschyren kommer att tryckas i A5 format med 4-färgs tryck. Den kommer bland annat innehålla hästar till salu, stuteriannonser samt hingstar till avel med mera.

För att kunna annonsera i broschyren måste helt färdigt annonsmaterial skickas till Monika Swedstrand (monika.swedstrand@miniatyrhast.se) senast den 5 november!

Priset för en hel sida är 300kr och en halv för 200kr. Betalning sker till föreningens konto.

Missa inte chansen att vara med och annonsera i denna broschyr som kommer att delas ut till hundratals intresserade under Sweden International Horse Show! Observera att annonsering endast är tillgängligt för medlemmar i SMHF.

 

 • Vill du vara med och delta med din Amerikanska miniatyrhäst i montern under 27-30 november i Friends Arena? Detta sponsras av projektet Horse Made in Sweden och hästen måste därmed vara svenskfödd samt registrerad i SH för att få vara på plats. Hingstar äldre än ett år är tyvärr inte önskade. Hör av er till Lena Eriksson om och när du vill delta och om du har en häst som passar till montern.

Lena Eriksson telefon: 070-5096869 eller e-post: Lena.eriksson@miniatyrhast.se

 

 • Resultat från Skandinaviska Mästerskapen finns nu under Aktiviteter.

 

 • Katalogen till Skandinaviska Mästerskapen finns nu att hämta under Aktiviteter.

 

 • Resultatlistan från Örebro finns nu under Aktiviteter.

 

 • Proposition samt anmälningsblankett för Scandinavian Championship finns att ladda ned under Aktiviteter.

 

 • Nu finns klasslistan för Scandinavian Championship 2014 uppladdad under Aktiviteter.

 

 • Observera sista anmälningsdag till showen i Örebro den 25 juli, därefter tillkommer en förhöjd avgift för efteranmälningar!

 

 • MISSA INTE att anmäla till årets show i Örebro 5-6 juli! Varmt välkomna!

 

 

 • Nu kan du redovisa både DNA-test resultat samt CEM-test resultat (importerade hingstar) på de gratis hingstannonserna i hingstkatalogen!

 

 • Nu finns det möjlighet att DNA-testa sina hästar mot dvärg mutationen hos University of Kentucky. Läs mer under Avel-Genetiska sjukdomar samt på deras hemsida: Länk.

 

 • Nu finns inbjudan till Performance clinicen/träningstävlingen i Rimbo den 1 maj uppladdad på hemsidan under Aktiviteter. Varmt välkomna!

 

 • Nu finns inbjudan med proposition för miniatyrhästens dag i Åtvidaberg med föreningens årsmöte. Mer information under Aktiviteter.

 

 • Välkommen i vårt glada gäng!

Nu planerar vi för fullt för våren och sommarens shower/tävlingar i Dalarna, Värmland, Östergötland och ev. Sörmland. Vi behöver många hjälpande händer. Vad kan du hjälpa till med? Baka till Cafeterian eller kanske vara ansvarig för hela cafeteriadelen? Är det du som är logistikexpert och kan tänka sig att ansvara för materialtransporter, parkeringar mm? Gillar du att prata i mikrofon, kanske är du den speaker vi saknat? Vill du gärna hjälpa till men känner dig obekväm med att ta ansvar, då kanske du passar som banpersonal eller grindvakt? Du kanske kan tänka dig att jobba i sekreteriatet? Vi behöver också tävlingsfotografer, sponsorjägare mm, mm.

Anmäl intresse till respektive showmanager.

Dalarna: Margareta Lindahl

Östergötland: Lena Eriksson

Värmland och Sörmland: Mijke Van Ratingen

 

 • Föreningen var på Domarkonferens arrangerat av SH och presenterade den Amerikanska Miniatyrhästen

 

 • Hingstreglementet är nu färdigt och godkänt av SHs Styrelse.

 

 • Föreningen arrangerar DVD-helg i Storfors 18-19 januari.

 

Nyheter 2013

 

- Missa inte föreningens extra årsmöte den 24 november i Flen med anledning av sammanslagningen med MHCS.

 

- SMHF kommer vara representerade på Östgötamässan Häst. Länk.

 

- Bilder från miniatyrhästens dag 2013 hittar du här

 

- Fullspäckad dag i Åtvidaberg den 18/5 med Miniatyrhästens dag samt Årsmöte. Du hittar resultatlistan under Aktiviteter och den nya styrelsen under Föreningen.

 

- SMHF är ni medlemmar i Svenska Hästavelsförbundet! Nu går vi vidare med arbetet att skapa ett svenskt register, med möjlighet till att premiera samt avelsvärdera våra hästar!

 

- SMHF var representerade på Husdjursmässan i Kista i 3-6 januari. Länk.

 

VI FINNS PÅ FACEBOOK